Srpski Engleski
0.00
Vi se nalazite ovde > Naslovna  >  Brendovi  >  Capannelle

Brendovi

Capannelle

Na vidikovcu iznad sela Gajole, usred Kjanti zone, u samom srcu Toskane, smešteno je imanje po imenu Capannelle. Osnovano 1974. godine, kada se jedan biznismen preselio u ovu vilu iz XVI veka, ovo neobično vinogradarsko–vinarsko imanje je napravljeno tako da poseduje idealne uslove za proizvodnju vrhunskih vina, i da može ugostiti verne ljubitelje vina na najbolji način.

Filozofija proizvodnje vina zasnovana je na jednostavnoj ideji da vino nastaje u vinogradu, da berba određuje kvalitet i prinos, i da se za vino bira samo najbolje grožđe. Kada ono nije najbolje — vina nema.

Od 1975. godine ova vinarija proizvodi crvena vina, a od 1988. godine i bela vina čiji je kvalitet privukao ne samo ljubitelje širom sveta već i nove investitore. Tako 1997. godine vinarija menja vlasnika koji je odlučio da ovo imanje transformiše u globalnog lidera u proizvodnji vina. Danas se Capannelle prostire na 35 hektara zemlje (od kojih je 16 hektara pod vinogradima), proizvodi 5 različitih vrsta vina koja se distribuiraju u 35 zemalja i služe u najprestižnijim svetskim hotelima. Pored proizvodnih kapaciteta, Capannelle poseduje i vinski resort koji ljubiteljima vina nudi odmor i uživanje.

Silbo brend reprezentacija CAPANNELLE se na tržištu Srbije sastoji od vina Solare, Chardonnay, Rosato, Chianti Classico Riserva i čuvenog 50&50 vina, koje je nastalo 1988. godine ukrštanjem 50% Sangiovese-a i 50% Merlot-a.

www.capannelle.it