Srpski Engleski
0.00
Vi se nalazite ovde > Naslovna  >  Karijera  >  Selekcija

Selekcija

U odabiru ljudi koji čine SILBO vodimo se standardom da je karakter značajniji od veština, znanja i radne biografije. To ne znači da CV nije bitan već da uvek ima nešto bitnije.

To bitnije je gde kandidati hoće da budu, gde mogu biti, zašto misle ono što misle, koje su lekcije naučili iz prethodnih iskustava, da li žele da budu za milju više ispred samih sebe. Ove stvari nisu pitanje posla već karaktera i stoga to gledamo i tražimo u kandidatima.

Potencijalne nove kolege evaluiramo kroz testove sposobnosti, kapaciteta, potencijala, interesovanja, kompetenci i vrednosti, a upoznajemo uvek razgovorima. Tokom procesa selekcije kandidati su u prilici da se upoznaju ne samo sa našim regruterima već i sa neposrednim rukovodiocima i sagledaju karakteristike tima u koji dolaze (opis posla, način i pristup radu, kao i ostali detalji).

Bitno nam je da nakon takvog procesa sa potencijalnim novim kolegama možemo zajedno da damo odgovor na dva pitanja — “Vidite li sebe/kandidata među nama?” i “Smatrate li sebe/kandidata spremnim za SILBO?”. Ukoliko su oba odgovora pozitivna, sa obe strane, nastavljamo dalje.

Pogotovo ka onoj milji…